Ε.Κ.Ε. -Κυκλική Οικονομία

Κυκλική Oικονομία

H Δίοπας Α.Ε, με ιδιαίτερη ευαισθησία προς το περιβάλλον, από το 2017 συλλέγει τα παλιά δίχτυα από τις ελληνικές θάλασσες και τα στέλνει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για ανακύκλωση. Τα δίχτυα αυτά ανακυκλώνονται και με μία ειδική επεξεργασία παράγεται νέο υλικό, από το οποίο δημιουργούνται προϊόντα όπως ρούχα, έπιπλα, βάζα κ.λ.π.

Μέχρι σήμερα η εταιρεία Δίοπας Α.Ε. έχει στείλει 28 τόνους δίχτυα για ανακύκλωση και συνεχίζει.

Σκοπός της Δίοπας Α.Ε. δεν είναι μόνο η ανακύκλωση, αλλά και η μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης από τα εγκαταλελειμμένα αλιευτικά εργαλεία των ψαράδων και των ιχθυοκαλλιεργειών.

Μία από τις εταιρείες που η Δίοπας Α.Ε. συνεργάζεται και στέλνει τα δίχτυα για ανακύκλωση είναι η Healthy Seas , μία μη-κερδοσκοπική οργάνωση με σπουδαίο περιβαλλοντικό έργο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Συγκεκριμένα η Healthy Seas ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό την καταπολέμηση της αλιείας φάντασμα, φαινόμενο που ευθύνεται για την άσκοπη θανάτωση εκατομμυρίων θαλάσσιων ζώων. Δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, υλοποιώντας δράσεις με ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές δύτες για τον καθαρισμό των θαλασσών, καθώς και με την αλιευτική κοινότητα προκειμένου να αποφευχθούν τα απορρίμματα. Η Healthy Seas διασφαλίζει ότι τα δίχτυα που συγκεντρώνονται γίνονται μέρος της κυκλικής οικονομίας. Τα νάιλον, ανακυκλώνονται μαζί με άλλα νάιλον απορρίμματα σε νήμα ECONYL®, τη βάση για νέα προϊόντα, ενώ δίχτυα άλλου τύπου πλαστικού επίσης επαναχρησιμοποιούνται. Βασισμένη στις αρχές της βιωσιμότητας, η Healthy Seas εργάζεται για τη δημιουργία θετικών και μακροχρόνιων επιπτώσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον και την κοινωνία, μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

 

 

Tags: No tags

Comments are closed.